Blog

 

Hledáte inspiraci pro zdravější cukroví? Vyzkoušejte u nás oblíbené kokosky, které dělám trochu jinak než klasické. Díky řepě mají tmavorůžovou barvu, jsou bez mouky a s minimem cukru.

Ráda dělám jednoduchá jídla, kde mě příprava nestojí moc času. Prostě zamíchám, dám do trouby a pak vyndám hotové. Pro podzim se hodí jídlo z hub nasbíraných v lese, anebo si stejně dobře můžete udělat nákyp z kupované hlívy ústřičné.

Pálením žáhy nazýváme návrat kyselého obsahu žaludku do jícnu nebo až do úst (reflux). Je pociťována jako pálivá bolest za hrudní kostí, nebo až hořkým pocitem v ústech, stejně jako při zvracení.

Máte dítě, které si raději hraje a povídá, než by jedlo? Infantilní anorexie je termín pro děti, které nemají chuť k jídlu. Nejedná se o mentální anorexii objevující se v období dospívání, ale počátek infantilní anorexie se objevuje v kojeneckém věku a v raném dětství (obvykle mezi 6. měsícem a 3. rokem).

K jaru patří ředkvičky. Osobně mám nejradši variantu čerstvý chléb s tvarohem a ředkvičky. Anebo rovnou udělaný jednoduchý salát, který je fajn i jako pomazánka na pečivo.