Blog

 

Už jste někdy držela dietu a nepodařilo se vám zhubnout? Anebo podařilo, ale těžce ztracená kila se rychle vrátila zpět? Možná jste se dopustila některé z těchto chyb...

Čočku máme u nás doma rádi, navíc v masopustním období je to vítaná změna v jídelníčku. Tento recept patří k těm rychlým. Výhodou je navíc, že chutná i zastudena.

Luštěniny bohužel patří v českých domácnostech mezi neprávem opomíjenou potravinu. Za většinou odmítnutí jsou nevalné vzpomínky na školní jídelnu a čočku na kyselo, nebo hrachovou kaši.

V poradně se setkávám s klienty, kteří se rozhodli mě navštívit, abych jim poradila, jak zhubnout. Některým se to podaří a některým ne. Pojďme se spolu podívat na nejčastější důvody, proč tomu tak je.

Tradiční česká Štědrovečerní večeře bývá rybí polévka s houstičkou, smažený kapr a bramborový salát. Jak udělat tuto tradiční večeři trochu jinak, abychom se cítili lehčeji?

K vánocům u nás doma patří také cukroví. A udělat ho zdravě, je vždycky výzva. Kuličky z mandlí a sušených meruněk jsou dobrou inspirací pro bezlepkové cukroví, navíc bez přidaného cukru. Kromě toho, že skvěle chutná, nedá příliš práce, a je hotové za chvilku, protože se nemusí péct.