Blog

 

Pacientů léčených Warfarinem poslední dobou přibývá a to i mezi mladými aktivními lidmi. Prevencí je zdravý životní styl - dostatek pohybu, nekouřit, dodržovat optimální tělesnou hmotnost, snížit příjem živočišných tuků a cholesterolu.

Jak pro zdravé, tak pro nemocné o vánocích platí, že jíst bychom měli s mírou. Alkohol pít střídmě, abychom o vánocích a po nich nemuseli řešit zkažený žaludek, bolesti břicha a v neposlední řadě i kilogramy navíc usazené na našem těle.

Ráda dávám jedlé dárky. Čatní z jablek obsahuje kromě jablíček zázvor a čili, tak se skvěle hodí do studeného počasí. Potěšíte milovníky orientální pikantní kuchyně.

Ráda byste zhubla, ale nechce se vám držet přísnou dietu? Nebo byste ráda na zkoušku shodila jen pár kilogramů? Jíte zdravě, hýbete se a najednou se vaše váha zastavila a nechce se pohnout?

Vypukla sezóna dýní. Když jsme si doma chtěli opravdu zdravě zamlsat, upekla jsem tento koláč, který nepotřebuje žádný cukr, ani mouku.

Zdravé stravování - poslední dobou velmi skloňovaný pojem. Každý si pod ním ale představí něco úplně jiného. Jaké jsou ale ty nejdůležitější zásady pro to, abychom se stravovali skutečně zdravě?