Salát s jahodami a kozím sýrem

12.06.2019

Když teploty atakují třicítku, je salát k obědu ta nejlepší volba. Na horké jídlo není ani pomyšlení, takže salát nás příjemně ochladí a navíc dodá další porci tekutin.

1 porce kcal 359 / kJ 1.440 

Potřebujeme (1 porce): 200 g hlávkového salátu, 80 g jahod, 80 g čerstvého kozího sýru, hrst mandlí

Marináda: lžíce olivového oleje, šťáva z 0,5 pomeranče, lžička medu

Postup: Mandle spaříme v horké vodě a sloupneme. Omyté a osušené listy salátu promícháme s kousky jahod a mandlemi. Dochutíme marinádou. Navrch rozdrobíme na větší kousky sýr.


Něco pro zdraví...

Salát obsahuje hodně vody, vlákniny. Má vysoký obsah draslíku, kyseliny listové a čerstvý také vitamínu C. 

Autor: Šárka Jakešová

Kopírování článků je možné jen s uvedením autora a odkazu na stránku.