Kuskus s avokádem a slunečnicovými semínky
V horku se nám doma nechce moc vařit a tak nejraději sahám po rychlovkách a vlažných salátech se zeleninou. Ideální rychlovka je kuskus.
Kuskus je vyroben z vnitřku pšeničných zrnek. Pro svojí snadnou přípravu je velmi vhodný k přípravě například rychlé a zdravé večeře. Avokádo má vysoký obsah draslíku, obsahuje vitamín A, B a E, má vysoký obsah nenasycených mastných kyselin. Avokádo je dobré pro srdce, krevní oběh a pleť. Zmírňuje navíc premenstruační syndrom.
1 porce: 364 kcal / 1.523 kJ
Potřebujete (4 porce): 250 g celozrnného kuskusu, hrst rukoly, 1 menší mrkev, 1 avokádo, 3 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička soli, 1 lžička Horalky (směs sušené zeleniny a bylinek), hrst slunečnicových semínek, 15 g sušených rajčat v oleji.
Pesto: hrst petrželky, 1 lžička lahůdkového droždí, 2 lžíce olivového oleje.
Postup: Kuskus smíchejte s Horalkou a přelijte vařící vodou (1,5x množství vody) a nechte stát, než se voda vsákne.
Připravte si pesto: petrželku, lahůdkové droždí a olej rozmixujte.
Mrkev očistěte a nahrubo nastrouhejte. Avokádo podélně překrojte, vyloupněte pecku a lžičkou oddělte od slupky. Nakrájejte na proužky. Sušená rajčata nakrájejte na proužky.
Vychladlý kuskus v misce smíchejte s nastrouhanou mrkví, nakrájeným avokádem, citronovou šťávou, rukolou, rajčaty a slunečnicovými semínky. Můžete dosolit. Zalijte pestem, promíchejte.
Autor: Šárka Jakešová
Kopírování článků je možné jen s uvedením autora a odkazu na stránku.