Čočka po orientálsku
Čočku máme u nás doma rádi, navíc v masopustním období je to vítaná změna v jídelníčku. Tento recept patří k těm rychlým. Výhodou je navíc, že chutná i zastudena.
Potřebujeme (4
porce):
(1 porce: 604 kcal/2.532 kJ )
2
lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, ¼ lžičky drceného
římského kmínu, 1 šálek červené čočky, 100 ml suchého vína (může být vývar
či voda), 1 konzerva krájených rajčat, 1 konzerva červených fazolí,
sůl, 1 chilli paprička, oregano, bazalka, trocha zakysané či sojové
smetany na zjemnění.
Propláchneme a uvaříme čočku. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme drcený kmín, chilli a lehce orestujeme. Cibuli a česnek pokrájíme a orestujeme na oleji s kořením. Přidáme uvařenou čočku, víno, rajčata, fazole, promícháme a podusíme na mírném ohni asi 15 minut. Přisypeme bylinky a lehce prohřejme. Podáváme s kopečkem smetany.
Pozor! Červená čočka se nemusí předem máčet - je tedy vhodná pro rychlou úpravu a kaši.
Autor: Šárka Jakešová
Kopírování článků je možné jen s uvedením autora a odkazu na stránku.