Salát z ředkviček

19.09.2015 22:28

Ředkvičky působí proti bakteriím a plísním. Rozpouštějí hleny, dezinfikují sliznice a působí preventivně proti infekcím. V tradičním bylinkářství byly využívány při léčbě poruch žlučníku a jater, protože jejich šťáva stimuluje tvorbu žluči. Obsahují množství draslíku, síry, vitamínu C a kyseliny listové. Můžete jíst jak bulvy, tak mladé lístky.

1 porce kcal 84/ 351 kJ 

Pro cca 4 porce potřebujeme: 250 g ředkviček, 250 g polotučného měkkého tvarohu, pažitku, sůl dle chuti

 

Postup:

Omyté ředkvičky pokrájejte na proužky. Smíchejte s tvarohem a posekanou pažitkou (část můžete nechat na zdobení). Dochuťte solí. Podávejte s celozrnným pečivem. 

 

Autor: Šárka Míšková

© 2013 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode