Salát s jahodami a kozím sýrem

19.09.2015 22:29

Salát má zklidňující účinky, vysoký obsah draslíku, kyseliny listové a vitamínu C. Střeva zbaví jedovatých látek, posílí imunitní systém, lehce odvodní a sníží krevní tlak.

Čerstvý salát je jako stvořený pro horké dny. Nebudete se po něm cítit těžce, navíc pomůže dodat tekutiny.

Potřebujeme (1 porce): 200 g hlávkového salátu, 80 g jahod, 80 g čerstvého kozího sýru, hrst mandlí

Marináda: lžíce olivového oleje, šťáva z 0,5 pomeranče, lžička medu

1 porce kcal 359 / kJ 1.440

 

 

Postup:

Mandle spaříme v horké vodě a sloupneme. Omyté a osušené listy salátu promícháme s kousky jahod a mandlemi. Dochutíme marinádou. Navrch rozdrobíme na větší kousky sýr.

 

Autor: Šárka Míšková

© 2013 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode