Jahelník s broskvemi - bezlepkové

19.09.2015 22:25

Proso je obilnina vhodná pro osoby s nesnášenlivostí lepku. Má vysoký obsah bílkovin a nízký škrobu. Velmi snadno se tráví, proto je vhodná i pro osoby se zažívacími obtížemi. Má vysoký obsah křemíku, který naše tělo využívá k obnově vlasů, nehtů, pokožky, zubů i očí.

1 porce: 468 kcal / 1.956 kJ

Potřebujete (4 porce): 280 g jahel, 250 g tvarohu, 1 vejce, 250 g broskví, 2 lžíce strouhaného kokosu, 5 g másla.

Postup: Jáhly na sítku propláchněte vařící vodou. Uvařte doměkka v 1,5x množství vody (stejně jako rýži).

Uvařené jáhly promíchejte s kokosem, tvarohem a žloutkem. Z bílku ušlehejte pevný sníh, který vmíchejte do těsta. Broskve pokrájejte na plátky. Zapékací misku vymažte máslem a vysypte kokosem. Tvořte střídavě jednotlivé vrstvy tak, že na dno dáte vrstvu jahelného těsta, které pokladete pokrájenými broskvemi. Poslední vrstva je opět vrstva jahelného těsta.

Pečte v předem vyhřáté troubě na 200 st. C, přibližně 45 minut (dle výšky těsta).

 

Autor: Šárka Míšková

© 2013 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode