Celozrnné domácí rohlíky

08.10.2015 11:36

Potřebujeme (asi 16 rohlíků): 

200 ml polotučného mléka, 50 g špaldové celozrné mouky,250 g chlebové pšeničné mouky,100 g grahamové mouky,1 balíček sušeného droždí,1 rovná čajová lžička mořské soli, 2 polévkové lžíce olivového oleje, 1 vejce

 

 

 

 

 

 

Postup:

Ze všech surovin uhněteme pomocí vařečky těsto. Necháme asi 1 hodinu kynout. (Strkám přikrytou mísu do peřin a krásně se mu kyne.)

 

 

 

 

 

 

Po vykynutí rozdělíme těsto na trojúhelníky, které stočíme do tvaru rohlíků. Necháme ještě 15 min kynout. 

 

 

 

 

 

 

 

Pečeme ve vyhřáté troubě (horkovzdušné) na 175 stupňů, až nám rohlíky zhnědnou.

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Marie Ptáčková (recept zapůjčen s laskavým svolením autorky)

© 2013 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode